20 Haziran 2016 Pazartesi

Dünyayı Bugünde Sevmek

Yazar: Murat Marti
Bugünkü yazımın başlığı 'Dünyayı Bugünde Sevmek'. Bugün konu belirlemedim açıkçası. Çalakalem derler ya öyle bir yazı olacak sanırım. Bir de güzel bir fotoğraf seçtim mi tamamdır. Onu da kendi çektiğim resimlerden seçerim herhalde. Çoğunlukla ücretsiz resimleri kullanmayı tercih ediyorum. Hem telif hakkı yok hem de sitenize indirdikçe fotoğrafın sahibine para kazandırmış oluyorsunuz. Benimde işimi gördüğüne göre bu iş, bence mahsuru yok..!


Bu resmi geçen ay Bandırma'nın '27. Uluslararası Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali' kutlamaları haftasında, Cumhuriyet Meydanı'ında çekmiştim. Bu yazıma da uyar. Çünkü konumuz Dünyayı bugünde sevmek ise derdi kederi bir kenara bırakıp hayattan zevk almaya bakmak gerekmez mi? Festival epey kalabalık bir katılımla geçti. Her gece resimde görülen alanda bir çok konser verildi. Burcu Güneş'le başlayan festivalde, diğer günler Gripin ve Gökhan Tepe sahne aldı. Kapalı bir alanda Can Dündar ve Erdem Gül söyleşi yaparak kitap severlerin kitaplarını imzalıyacaktı fakat Can Dündar katılamadı. Pelin Batu’nun, müzisyen Haluk Çetin’in gitarı eşliğinde okuduğu şiirleriyle seyirciyle buluştu. Halk ve Öğrenciler çeşitli etkinliklerle eğlendiler. Bu kalabalık sayesinde esnaf da bu sayede epey iş yaptı. Kentte olduğundan fazla  hareketlilik yaşandı.


Sanatçıların sergiledikleri bu sahne görülmeye değerdi. Alanın başka yerlerinde daha farklı sahnelerde vardı. Tabi bu şekilde durmak o kadar zor olduğu seyrederken bile size yansıyor.


Diğer taraflarda Banvit fabrikasının ücretsiz dağıttığı ve her yıl düzenlediği uçurtma şenliği vardı.Sadece çocuklar değil velilerde uçurmuş oldu zira bu işte uzman olmayan çocuklar anne ve babalarından veya başka birilerinden aldıkları yardımlarla uçurtmalarını uçurdular.


Evet çalakalem başladığım yazımda rota beni festivali özetlemeye götürdü. Sonuç olarak Dünyayı bugünde sevmeyi deneyin. Yarın çok geç olabilir. Ne olursa olsun hayattan zevk almak için birazda çaba..! (Yazarlife) 2016


EmoticonEmoticon

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.