13 Eylül 2014 Cumartesi

Adalet Peşinde!

Yazar: Murat Marti
İnsanlar adalet peşinde,peki nerede adalet? Acaba biz adalet kavramını kaybettik mi? Artık her şey birbirine karıştı.Adalet peşinde olanlar ne kadar istediklerini alabiliyor? Bu dönemler zor dönemler. 80'li yıllarda bile adalet bu kadar sarsılmamıştı.

Bence insanlar kötüydü ve daha da kötüleşti.Kefenin cebi mi var? Dedikçe ceplerini doldurmaya yöneldiler.Peki nedir bu hırs? Çernobil faciasından sonra  herkes radyosyona mağruz kalacak dediler,acaba onun belirtileri yenimi çıkıyor ne dersiniz? Herkeste bir manyaklık bir vurdum duymazlık.

Akşam haberlerini sunan hanımlar bazen haber geçerken ağlarlardı,şimdi takır takır okuyor geçiyor vayy.Aferin.Soma'da 302 can ve onun üç veya beş katı akraba göçük altında kaldı.Bir telaş bir telaş biz dedik bak adamlar koşturuyor meğerse kendi pisliklerini örtmek içinmiş bütün telaş.Gömleğini  üç gün değiştirmeyen bir bakanımız vardı çok fedakarlıktı be.

Senin Hiç Baban Öldü Mü?

Sayın baylar bayanlar sizin hiç babanız öldü mü? Bunu empati yaparak çözemezsin.Onu yaşamak lazım.İşte o madencinin çocukları yaşıyor.Bir miktar para yardımı yapmakla acılar kapanmıyor, sen sadece kendi vicdanını rahatlatıyorsun ağam.

Senin Hiç Baban Öldü Mü? Benim öldü.Pazartesi okullar açılıyor o çocukların hakkı değil mi babalarıyla ilk okul günü okula gitmek.Asansör 32.kattan aşağıya çakıldı empati yaptın mı? Aşağıya düşerken daha canlıyken iki saniye sonra ölümün geleceğini bilerek ölüme koşmak.

Deprem bölgesi olarak ayrıldığı söyleniyor o bölgenin peki ne değişti kefene cep mi yaptırdınız ağalar!.. Dünya nimetlerinden yararlanın da askeri ücretle çalışan adama da bir fırsat verin yaşasın.İstanbul'un göbeğinde,denizin kenarında bir şehirde denizi tvlerden seyreden bir halk.Nasıl olur? Demeyin bu gerçek.Adam minibüs parası bulamadığı için hastaneye gidemiyor bu şehirde.Adalet peşinde giderken adaletsiz bir güne uyandı bu toplum.

Peki Biz Nerede Yanlış Yaptık?

Peki biz nerede yanlış yaptık? Demokrasiyle yönetilen bir Türkiye Cumhuriyet'inde biz nerede yanlış yaptık sorusunu sorun kendinize.Farkında mısınız aykırı yaşayan ve toplum için aykırı çıkışları olanlar gün geldi haklı çıktılar.Demek ki adamların dünya görüşlerini zamanında kimse önemsememiş.Beyler hanımlar hepimiz aynı gemideyiz farkında mısınız? Batarsak hepimiz batarız.Onun için herkes aklını başına alsın derim.


EmoticonEmoticon

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.