7 Eylül 2014 Pazar

Nereye gidiyoruz?

Yazar: Murat Marti

Nereye gidiyoruz? Bugünkü konum, "Nereye gidiyoruz" başlıklı bir yazım? Sebebi nedir derseniz? Takip ettiğim bir blogger arkadaşım güzel bir konuya değinmiş. Bende bir haftadır bu konuda yazmak istiyordum fakat fırsat bulamadım.

Bazı kanalların (isimleri önemli değil) kadın programların da, karılarını öldürmüş bir adamı reyting uğruna yayına çıkarmaları. Adam bir değil birden fazla karısına şiddet uygulamış. Bu kişiyi ben erkek olduğum halde görmeye tahammül edemiyorum. Tüm Türkiye'de büyük küçük herkesin seyrettiği mecralarda bu kişiyi sergiliyorlar.

Türkiye her konuda hızla değişirken, insan biz "Nereye Gidiyoruz?" demeden edemiyor. Gerçekten "Nereye Gidiyoruz?" Toplum olarak travmamı yaşıyoruz. Her olan olayı kabullenir olduk farkında mısınız? Her olayı kabullenmek sağlıklı beyinlerin yapacağı bir şey değil.


Bu yukarıda ki bir örnek.'Nereye Gidiyoruz' millet çağ atlarken biz geri gitmeye mi başladık? Bu yaz farkında mısınız? Ne çok kişi boğularak öldü. Sabah işe giderken İstanbul gibi metropol şehirde insanlar ölüyor. Adam açık damperle üst geçitlerin altından geçmek isterken trafik terörü estiriyor, insanların ölümüne sebep oluyor. Yol verme tartışmalarında insanlar birbirini vuruyor, pikniğe giden insanlar iki et yiyecek diye koca ormanı yakıyor. Bu yaz Ege ve Antalya taraflarında yanan ormanları hatırlayın.

Maaşını bir ay alamadı diye ev sahiplerini hunharca, acımasızca katleden hizmetçiler. O aile onları aralarına alıp yaşarken ne bileceklerdi bir gün bunları yaşayacaklarını. Daha saysam neler çıkar ama burada keseceğim. Biliyorum biraz iç karartıcı bir yazı oldu ama maalesef gerçek bunlar...


EmoticonEmoticon

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.