28 Mart 2015 Cumartesi

Dizi saçmalıkları

Yazar: Murat Marti
Tv ekranlarında o kadar çok dizi var ki halkımız televizyon karşısından kalkmadan neredeyse günü bitiriyor.

İyi güzelde bu dizilerde halkımıza neler izlettiriliyor peki? Çoğu dizinin kurgusu ve senaryosu zenginlik üzerine kurulu.


  • Sabah portakal suyu kahvaltıda olması lazım ve mutlaka bir yudum alınarak hızla evden çıkılır.
  • Kapıda son model araba bekler bazılarında şoförler açar size kapıyı.
  • Şirkete gidilir ve herkesin bir odası vardır ama kimsenin bir iş yaptığı görülmez.
  • Patronundan hizmetçisine kadar herkes bir entrikanın içindedir.
  • Nasıl bir yaşantıysa hep bir koşturmaca vardır ama kimse kendi işiyle ilgilenmez hep birbirlerinin kuyusunu kazma çabaları son sürat devam eder.
  • Baktın senaryo tıkandı bir kanser uydurulur fakat nedense o kişi kısa zamanda kurtulur.
  • Varsa yoksa aşka devam edilir.Sanki başka işleri yokmuş gibi :-)


Askeri ücretin ve emeklinin maaşları asgari 1000tl daha bulmazken,dizilerde ki saltanat ne kadar sizi yansıtır? Buna dizi saçmalıkları demeyelim de ne diyelim?

Zengin bir aile yaşantısı şirket patronu ve çevresindekilerin hayatlarının ele alındığı diziler sarmış vaziyette televizyonlarımızı.

İnsanlarımızı bunlarla oyalayıp hayal dünyasında gezindirmekten başka bir şey değildir bence.Diziler ve gerçekler çok farklı.Sabah işe giderken iki simit bir çay parasını zor denkleştiren,yolda harcayacağı akbilinde ne kadar tl si kaldığını düşünen insana niçin bu şekilde dizlerle ulaşmak ister yapımcılar acaba? Akıl tutulmasını onlar da mı yaşıyorlar?

Bazıları bir müddet sonra kapitalist dünyanın reyting canavarına yenik düşerek yayından kaldırılıyor. Cast'ı düzgün seçilen biraz fazla paralar harcanarak yapılan diziler yerini sağlamlıyarak sezonu bitiriyor fakat ikinci veya üçüncü sezonlarında onlarda kısır döngüye takılıp dizi saçmalıklarından nasibini alarak bitip gidiyor.

Sonuç olarak bence televizyonlarınızı biraz kapatıp dizi saçmalıklarından uzaklaşarak hayatınızı yaşamaya ve sevdiklerinize vakit ayırmayı deneyin.Başkalarının suni hayatlarını izlemektense kendi ailenizin bireylerinin yaşamlarını yakından takip etmek daha faydalıdır.Selamlarımla :-)

yazaroyunu

2 Comments

kesinlikle katılıyorum diziler bir evde sıfır koltuk varken sırf dizide reklamı yapılıyor diye yeni koltuk aldırıyor şahit oldum... bu arada yazılarını takip ediyorum bende bloğuma beklerim...

Yorumun için teşekkürler.Söylediğin doğrudur beauty beybi.Özenti yapılıyor ama kazançlar belli maalesef.İyi günler..:-)


EmoticonEmoticon

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.