14 Mart 2015 Cumartesi

Okan Bayülgen'den Sesli kitap

Yazar: Murat Marti
...Sesli kitap

- Ne kadar okuyoruz acaba?

- Veya zor mu geliyor okumak bize?

- Peki nedir bizi okumaya teşvik edecek bir şey?

Blogları gezinmeye devam ediyorum en son arkadaşlarım neler yazmışlar bakalım.Şöyle hızlıdan başlıklara bir bakıyorum önce daha sonra sürekli takip ettiğim arkadaşlarımın bloglarını tarıyor gözlerim.

Ne güzel değil mi gözlerimiz ne çok işimize yarıyor? Hiç düşünmeden biz farkına bile varmadan bu organımız görevini başarılı bir şekilde yapıyor.İşte empati bu dakikadan sonra başlıyor.Nedir o? Gözleri görmeyen engelli arkadaşlarımızın hayatlarının ne çok zor olduğu gerçeği tabi.

Onların her konuda zorlukları var.Ben bu yazımda sadece bir tekini ele alacağım.Gözleri görmeyen engelli arkadaşlarımız için ne kadar çalışmalar yapılıyor acaba? Yapılan düzenlemelerin de bazı yerde biz yaptık mantığınla yapılmış olduğu o kadar aşikar ki.

Yandaki bu tek bir resmi sadece size bir örnek olsun diye yazıma ekledim.

Benim anneminde bir gözü doğuştan görmemektedir.Biz onu dünya haliyle o durumda tanıdığımızdan, bize görme engelli gelmemektedir. Bazı sohbetlerimizde bize söylediği sözü hiç unutmam 'Ben dünyayı sizin gibi hiç görmedim ki' evet dünyayı bizim gibi değil hep yarım bir şekilde görmektedir, fakat yapmadığı el işi 'örgü işi' yoktur.Şu aralar artık iyice yaşlandığından bu işlerini biraz azalttı tabi.

Gelelim konumuza.Kitap merakı olan bu arkadaşlarımıza uygun kitaplar veya materyaller yapılmakta ama bu sesli kitap olayı benim çok hoşuma gitti.

İşte Okan Bayülgen uzun bir zamandan beri bu konuda çalışmalar yapmakta olduğunu ben bilmekteyim.Bunu sizinle de paylaşmak istedim.Şöyle bir düşünecek olursak aslında bu çalışma kitap okumayı sevmeyen ama keşke bende okuyabilsem, ya işlerim çok, mazeretleri bulanlar içinde mükemmel değil mi?

Ben bilmekteyim çoğu evlerde veya iş yerlerinde tv açıktır fakat o tv izlenmez.Hele yattığınızda seyretmezsiniz de o tv açıktır.Peki bir sesli kitap açsan daha faydalı olmaz mı? Bir düşün bir şey seyretmek için kendini zorlamayacaksın ama beynin konuşulanları anlayacak,hafızanızda bazı bölümleri yer edecektir.

İşte senin kitap okumamak için yaptığın tüm mazeretlerin bir bir kaybolduğunu göreceksiniz.Arkadaşlarınızın toplantılarda ben bu hafta şu kitabı okudum veya bu hafta bir iki kitap bitirdim sözlerinde sizinde söyleyecek bir sözünüz olsun istemez misiniz!.

Size bu yazımda Okan Bayülgen'in okuduğu bir kaç sesli kitap linki vereceğim dinleyin derim.Belki sizde de bağımlılık yapar.

Buradan dinleyebilirsiniz. Tıklayınız >>

yazaroyunu

#seslikitap #proje #kayıt #okuma #kitap 
Etiketler: Okan Bayülgen,sesli kitap,kitap,oku,kitap oku,kitaplar,engelli,


EmoticonEmoticon

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.