30 Mayıs 2015 Cumartesi

Ördek Yolu

Yazar: Murat Marti

Bazı yazarların kıskançlıkları vardır.Bunlar keşke o yazıyı ben yazsaydım,keşke o ortamda bende olsaydım,keşke o kitabı ben çıkarsaydım gibi.Ben de fırsat buldukça fotoğraf çekmeyi severim ve bu iş için tatil günümü çoğu zaman harcarım .İşte bu yazı da benim için böyle bir yazı oldu.

Bu haberi bir televizyon kanalında gördüm.İnanın önce absürt bir haber zannettim.İlgimi çektiği için biraz internette ve youtube de araştırdım gerçekten doğruymuş haber.Çok hoşuma gitti fakat birden aynı şeyi kendi yaşadığım şehrime ve ülkeme hayal dünyamda oturttum.Bir tuhaf durum çıktı zihnimde.Şimdi bu kafamdaki deli soruları sizlerle paylaşacağım.

Bu yol Londra'da yapılmış.Baştan merakla videoyu izlesem de sonradan hoşuma gitti.Bizim ülkemizde engelli arkadaşlarımız için yapılan yollar bile bir direkle veya park etmiş bir arabayla karşılaşırken tabi tuhafıma gitti.Aynı ördek yolu bizim bir şehrimizde yapılsa mutlaka o yolu kullanan hayvanı tekmeleriz veya oradan kovalar kendi ihtiyacımız için kullanırız.Hemen hayal kurmayı bıraktım bari hayvanlar horsunlanmasınlar.

Haberi araştırırken bazı sitelere ulaştım ve yapılan yorumlara.Bu yorumlarda bazı kişiler aynen şöyle yazmışlar.

"Ördekleri de bi ayrı akıllı heralde kendilerine yapılan yolu bildip ordan yürüduklerine göre"
"Hahaha kedi kopek yolu fln da var mı acaba"
"Nerden biliyorlar kendilerine ait olduğunu"
"saçma sapan ..."

Evet bunlar bir kaçı yorumların daha çok var.Ben yorumları burada paylaşayım derken daha vahim bir durum da çıktı ortaya.O nedir dersiniz? Türkçenin katline sahne oldunuz tabi!..

Aslında bu da farklı bir yazı konusu ama sırası gelmişken değinmem lazım bu konuya.Bu yazan insanlar olayı eleştirmişler ama bilmedikleri bir şeyler var.Bu yorumlara başka facebook sayfasında tesadüfen denk geldim.Ben yorumları bu yazımda sırasıyla yanıtlayayım.Öncelikle birinci yoruma cevap olsun.Biz evimizin bahçesinde çok ördek ve tavuk besledik.Hatırlıyorum bahçemizde ki kümeslerde otuza yakın ördeğimiz ve tavuğumuz vardı.


  • Ördekler tavuklar gibi her yere atlayıp zıplamazlar.Çoğu zaman duvar dibinden veya yol kenarında tek sıra halinde yolculuk yaparlar.Bu hayvanlarda "ha burası bizim yolumuz tamam deyip yürümüyorlar harhalde :-)))"
  • İkinci yorumda dalga konusu var.Yazmaya değmez (((-:
  • üçüncüyü zaten yazdım neden oradan yürüdüklerini!..
  • Son yorum orta yaşlı bir beyden.Bu da benden yorumsuz!..
Selamlarımla!.. :-)))


EmoticonEmoticon

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.