26 Temmuz 2015 Pazar

Engelli Asansörüne Binen Engelsizler!

Yazar: Murat Marti
Sık sık görülen olaylardan biri olan bu durum artık alışılmış bir durum haline geldi.Metro istasyonlarında veya AVM'lerde vb. yerlerde ki adı engelli asansörü diye anılan bu asansörleri maalesef engelsiz ve püsür insanlar ele geçirmiş halde.Üzüldüğüm nokta asansöre binmek için birbirlerini saygısızca iterek ve azarlayarak yer kapma çabaları görülmeye değer!

Engelli,yaşlı,çocuklular,hamileler ve özürlü vatandaşlarımızın kullanılması için tüm metro giriş ve çıkışlarına yapılan bu asansörleri beyin özürlü sorumsuz insanlar maşaallah hiç boş bırakmıyorlar.

"Engelli asansörleri yaşlı ve engelli yolcularımızın kullanımı içindir…"
Diğer tarafta zaten tüm çıkışlar yürüyen merdivenli.Burayı da efor sarf etmeden çıkabilmekteyiz daha ne olsun? Sorsanız herkesin acele işi var tamam da bu bir mazeret mi acaba? Bugün işin var yarın da işin var sürekli işin var, sonrası. Zaptedilen asansörler boş kalmıyor ve sürekli fazla çalışmaktan ve yükten bozulmakta, tamir servislerine kazanç kapısı olmakta.

Her asansörün başına güvenlik görevlisi mi koysunlar? Koysalar ne olacak adam hangi birine laf anlatacak gün boyunca? Toplumun eğitilmesi gerekir deseniz zaten bunu kullananların çoğu elit kesim zaten.Demek ki eğitimle her şey çözülmüyor bence karakter meselesi ve aile terbiyesi giriyor işin içine.

5 Comments

allah onları ıslah etsin hocam ne diyelim

Ailları engelli bunların sorun yok binsinler.

Teşekkürler bu ders olsun onlara

Bu insanlar asıl engelli olanlar, zeka problemleri var!

Bu görüntüyü özellikle metro girişenden ziyade çıkışında sıkça rastlıyoruz. Yaşlıları geçtim gencecik cocuklar kullanıyorlar. Ayrıca şunuda belirtmek isterim yaşlılar binebilir fakat yaşlılarda mesai çıkış ve girişlerinde evlerinde otursalarda bizde rahat rahat işimize gücümüze ulaşsak.


EmoticonEmoticon

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.