12 Mayıs 2016 Perşembe

Bıktıran Reklamlar!

Yazar: Murat Marti
Reklamlar
Bıktıran Reklamlar! Başlıkta ki gibi sizi de bıktıran reklamlar var mı?

Fark ettiniz mi? Haber siteleri veya trendi yüksek siteler reklam olaylarını abarttı.Günlük tıklanma rakamları milyonları bulan siteler neden bu kadar reklamları abartıyor? Bir haber veya yazı okumak için artık böyle siteleri açmak dahi istemiyorum.

Google reklamları çoğumuzun sitelerinde var.Bilindiği gibi bizim yayınladığımız Google reklamlarını sınırlı sayıda sitemize ekleyebiliyoruz.Farklı reklam platformlarına üye olan siteler bile bence bu büyük siteler kadar olayı bu kadar abartmıyor.

Uzun zamandır bu konuya taktım çünkü girdiğim sitede bir yazı okumak için resmen savaş veriyorum. Siteyi açıyorsunuz reklamları tıklatmak için bin tane akıl almaz şeyler yapıyorlar.Site açılacağına, yerinde duramayan aşağı yukarı kayıp duran bir sayfa çıkıyor ortaya.

Gelir olarak zaten iyi durumda olan bu tür siteler reklam gelirlerine bu kadar mı muhtaç? Anlamış değilim.Bu haber sitelerinin çoğu zaten şirket veya holdinglere ait.Bu kadar mı reklam gelirlerine ihtiyacı var bu kurumların?

Okuyucuyu bu kadar bezdirmenin alemi nedir? Siteler böyleyken video reklamlar da aynı şekilde karşımıza çıkmakta.Önceleri 5 saniye sonra (Reklamı Atla) yazısı çıkarken şimdiler de bu zaman dilimi 20 saniyelere çıkmış durumda.Yani bir videoyu izlemek için bu kadar zaman beklediniz, ardından bir video için daha bu kadar bir zaman beklemek bana hiç cazip gelmiyor ve kapatıyorum.

Bu kadar sitemli bir yazının ardından,inşallah kendilerine bir çeki-düzen verirler,bıktıran reklamlardan vazgeçerler, demekten başka bir şey gelmiyor elimden.Kalın sağlıcakla..!

Etiketler: reklam,video reklam

1 Comments

Al benden de o kadar... Sayfanın her yanından reklâm fışkırıyor. Arama motorunda sorguladığım bir şey eğer liste başında böyle mimli sitelerde çıkmışsa tıklamak istemiyorum artık. İşkence gibi...


EmoticonEmoticon

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.