29 Mayıs 2016 Pazar

Cep telefonları kanser yapıyor

Yazar: Murat Marti
Cep telefonları kanser yapıyor. Bu sürekli tekrarlanan bir söylem. Bugün yine tüm haber sitelerine düşen aynı başlıkta ki bu konu, tüm cep telefonu kullanıcılarında bir ilgi uyandırdı.


Araştırma yine Amerika'da 2.500 kadar deney faresi üzerinde yapılmış. Amerika sağlık bakanlığına bağlı olan Ulusal Toksikoloji Programı'nda çalışma yapan bilim adamları bu hayvanların üzerinde çeşitli radyo frekanslarıyla deneyler yaparak bu sonuca ulaşmış. Tabi hala bu testlerin insanlar üzerinde yapılmadığı da not düşülmekte. Bu ne demek? Bu deney farelerin vücutsal yapıları genetik olarak bir insana yakın olsa da bu deneyin ne kadarı insanı etkileyeceği kesin olarak bilinmemekte.


Deneyde kullanılan farelerin erkek olanlarında beyinlerinde ve kalplerinde tümör izine rastlandığı fakat dişi olanlarda ise bu olayın görülmediği anlatılmakta. Arkasından bu iş için yapılan harcamanın 25 milyon dolar olduğu açıklanmakta.


2011 yılında Dünya Sağlık Örgütü’nün (World Health Organization – WHO) yaptığı bir araştırmaya göre 30 dakikadan fazla cep telefonuyla konuşan insanların beyin kanserine yakalanma riskinin yüksek olduğu söylenmekte. Bu araştırma da Dünya Sağlık Örgütü tarafından 10 yıl sürmüş ve 13 ülkeden 30 yaş üstü 5 binden fazla kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiş.Teknoloji iyi güzel de bu tür etkileri insan sağlını risk altına sokması hiç de iç açıcı bir durum değil tabi. (Yazarlife / 2016)

Etiketler: cep telefonu,kanser,beyin tümörü,telefon,dünya sağlık örgütü,toksikoloji programı

1 Comments

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.


EmoticonEmoticon

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.