28 Mayıs 2016 Cumartesi

Yaz Aylarında Güneşten Korunmanın 10 Yolu

Yazar: Murat Marti
Yaz aylarında güneşten korunmanın 10 yolu. Yaz aylarında kendinizi ve çocuklarınızı zararlı güneş ışınlarından koruyarak rahat bir mevsimsel bir zaman geçirin.

Bilindiği üzere güneş ışınlarının vücudumuza faydası küçümsenmeyecek kadar fazla, tabi bu yaz aylarında bunu pek abartmamak sizin sağlığınız açısından önemli.

GÜNEŞTEN KORUNMA YOLLARI

1 - Kıyafetler

Günlük yaşantımızda yaz aylarında hava sıcak olduğu için kısa kollu giyeriz, aslında mümkün olduğunca tenimizin açık olan kısımlarını örtecek kıyafetler giymeyi tercih etmeliyiz. Dikkat edin tarlada ve açık arazi çalışan kişiler  uzun kollu kıyafetler ve şapka tercih ederler.


2 - Gözlük Seçimi

Güneş ışınlarından gözlerimizi korumalıyız. Bunun için de güneş gözlüğü kullanmayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Güneş gözlüğü alırken de ucuz kesinlikle kullanıma uygun olmayan güneş gözlüklerinden kaçınılmalı UV (Güneş Işını) korumalı gözlükler seçilmelidir.


3 -  Genellikle güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde mümkün olduğunca  zararlı ışınlardan kaçınılmalı, gölge yerler tercih edilmelidir.

4 - Artık günümüzde her türlü koruyucu ürünler olduğundan, tenimizin açıkta kalan kısımlarını bu güneş koruyucular kullanarak zararlı güneş ışınlarından koruyabiliriz.

5 - Açık tenli kişiler daha dikkatli olması gerekmekte zira en çabuk yanan kişiler beyaz tenli kişilerdir. Bu gruba giren kişilerin gün örtüsü denilen güneş koruyucu ürünleri kullanmaları gerektiğini aklınızdan çıkarmayınız.


6 - Deniz kenarında güneşlenirken deri tipine göre (erişkinler)  değişik koruma faktörlü ürünler kullanmaya çalışmalıdır


7 - Deniz kenarında veya yüksek yerdeyseniz bir şemsiye yardımıyla korunma sağlamak en kolay yöntemlerden biri.

8 - Bol bol sıvı ve su alınız.

9 - Güneş koruyucu ürünleri deniz kenarına çıkmadan 30 dakika önce sürünüz.

10 - Uzun süre güneşte kalmayın ara ara gölge de dinlenme molaları veriniz. Tedavi amacı ile doktor tarafından verilen kimi ilaçlar (antibiyotikler, doğum kontrol ilaçları vb.) derinin güneş ışınlarına karşı duyarlılığını artırır. Bu durumda doktorun önerileri doğrultusunda güneşten korunmak tercih edilmelidir.






EmoticonEmoticon

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.