20 Haziran 2016 Pazartesi

Blog yazarak para kazanmak

Yazar: Murat Marti
Blog yazarak para kazanmak mümkün mü? Bu konuda bir çok yazı var internette. Hatta 'Blog' kelimesini yazdığınızda bu tür başlıklar sıralanmaya başlar karşınızda. Sorunun cevabı kazanılır tabi neden kazanılmasın? Burada sorulması gereken soru aslında ben ne için blog açıyorum? Diye sormak gerek. Direk ben bu işten para kazanacağım diyerek bu işe girenlerin sonunu görüyoruz. İçi boş, kopyala yapıştır bloglarla işi götürmeye çalıştıkları için sonu hep hüsran ve bilgi kirliliği. Burada nerelerden para kazanırsınız? Diye sizlere adres vermeyeceğim. Araştırırsanız öyle yazılar çok bulursunuz. Çoğu da satış pazarlama marketing sistemini anlatır ve kendide oraya üye olduğu için size bir sayfa dolusu laf kalabalığı anlattıktan sonra kendi reklamını satmaya çalışır.


Daha önce bu tür bloglarla ilgili 'Terk edilen bloglar' adında bir yazı yazdığımı hatırlıyorum. Sonunda da 'Blog Açmak Kolaydır Ama Onu Devam Ettirmek Zordur' başlıklı yazımda da bu konuya değinmiştim.

Başta da dediğim gibi blog yazarak para kazanmak istiyorsanız ilk çalınacak kapı Google reklam platformu Adsense sistemidir. Buraya kayıt olduktan sonra reklam kodlarınızı sitenizin gerekli yerlerine ekleyerek bu işe başlayabilirsiniz. Buraya üye olmak kolay da reklam almak biraz zorlu bir yol. Gün içinde bir çok blog yazısı okuyorum. Bazılarında şöyle ifadeler görüyorum "Bende Adsense reklam platformuna üye olup başvurdum ama başvurum kabul edilmedi"

Veya daha başka şöyle ifadeler var "Benim sitemdeki yazıların tamamı özgün içerik, neden reklam başvurum kabul edilmedi?" İsterseniz bu başlık altında gidelim.

Benim sitemdeki yazıların tamamı özgün içerik, neden reklam başvurum kabul edilmedi?

Bu şekilde red cevabı aldıysanız vazgeçmeyin, hemen hayata küsmeyin :) tekrar başvurunuzu yenileyin. Google'nin bu konuda sizin için hazırladığı bu yazıyı okuyun derim. Sitenizde ki eksiklikleri gözden geçirin. Benim size bir iki tavsiyem şöyle olabilir.
  1. Sitenizdeki yazıların tamamı özgün olsun
  2. Künye oluşturun bir sayfa açarak ayrıntılı bir şekilde sitenizi tanıtıcı yazı yazın. Bunu menü çubuğuna ekleyin. 
  3. Sitenizin menü kısmında Hakkımda - Künye - Gizlilik Politikası - İletişim - Sitemap kısımları olsun ve tamamının içini doldurun
  4. İndex sayısı. Sitenizin ne kadar güncel olduğu önemlidir. Sürekli yazı yazarak sitenizin index almasını sağlayın
  5. Günlük tekil sayısı Google için önemli bir kriterdir. Çünkü onunla bir nevi iş ortağı olacaksınız. Bunu için siteniz için belirli bir saat ayırıp emek vermeniz gerekecek.
  6. Google'nin sevmediği içeriklerden uzak durun. Bunlardan bazıları ( Cinsel içerik, kumar,bahis,film siteleri, kopya içerik, ilaç nevi insan sağlığını tehlikeye atacak siteler, kadın fotoğrafları vs vs) bu konulardan uzak durun.
  7. Son olarak güzel bir şablon (tema)
  8. Gmail hesabı ile başvuru yapın derim normal maille değil. Bu mail adresi size ait olsun.
  9. Sitenizin SEO olaylarını yapın
  10. Şablonunuzun ana CSS kodlarının içine sitenizi tanıtan (Meta Tag) etiketleri ekleyin
İşte bundan sonra insanların yararına olan blog yazarak para kazanmak kalıyor. Toparlayacak olursam temiz bir site, sadece emek verilen özgün içerikler, bilgiler, bunların hepsinin bir arada olduğu bir bloğunuz olsun.  Gerisi sadece bekleyip sonucu görmek kalıyor. Hayırlı olsun. Kalın sağlıcakla..! (Yazarlife / 2016)

Etiketler: Adsense,para kazanmak,blog,seo,marketing,reklam,para


EmoticonEmoticon

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.