20 Haziran 2016 Pazartesi

Neden Blog Yazıyorsunuz?

Yazar: Murat Marti
Neden blog yazıyorsunuz?  Bugün epey yazı yazmak için fırsat buldum. Ramazan dolaysıyla senelik izinde olduğumdan fırsat bu fırsattır deyip oturdum bilgisayarın başına. Bu bilgisayar kelimesi de oturup düşündüğünüzde ne kadar saçma geliyor insana. Gerçi ilk çıktığında computer denmesi daha saçma ama zamanın ruhuna uyan bir isimdi. Alın size bir yazı konusu daha. Yazacak bir şey bulamıyorum diyen arkadaşlara duyurulur.


Kendim İçin Yazıyorum

Neden blog yazıyorsunuz? Sorusuna cevabım, ben kendim için yazıyorum. Bazı yazılarım Blogger eklentileri ve HTML kodlar üzerine olmakta. Bu konuda ki bilgilerimi paylaşmak hem benim hoşuma gidiyor hem de bir nebze de olsa bu konuda sıkıntı çeken arkadaşlara yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana..! HTML kodlarla ilgili ayrıntılı bir sitem olan www.sitenekodekle.org ve www.sitekods.com olsa da burada da paylaşımlarda bulunuyorum.


Blog Yazmak Bence Zevk İşi

Bu blog sitemi belirli konularda yazmak için kısıtlamadım. Blog sitelerini çoğu bloggerlar konu konu ayırıyor. Bende diğer sitelerimde bu şekilde yayın yapmaktayım. Böyle aynı konuları bir blogta toplamanın faydası okuyucu için daha sağlıklı. Okuyucu ihtiyaç duyduğu konuya daha çabuk ve kısa zamanda sağlıklı bir şekilde ulaşabilmekte.

Bu blog sitemi açarken, bunu kendime ayıracağım diye yola çıktım. Diğer siteler de benim elbette ama oralarda her konuyu yazmak paylaşmak hem o sitenin yayın amacına ters olabilir hem de alakasız bir konuda yayın yapmak okuyucunuzu dağıtabilir.

Blog yazmak bence zevk işi. Her işte olduğu gibi severek yapılmayan işler, zaman içinde size ızdırap verir, yaptığınız o işten soğumanıza sebep olur.

Onun içindir ki bıktığınız zaman yazmayı bırakın. Gidin dolaşın, arkadaşlarınızla veya ailenizle vakit geçirin, kitap okuyun veya müzik dinleyin, film seyredin. Bunları daha da uzatabilirim. Yazmak için kendinizi zorladıkça daha çok kafaca o ortamdan uzaklaşacaksınızdır. Sadece kendiniz için yazın. Şu okuyacak, bu okuyacak, onu yazmayım veya şunu yazmayım diyerek blog yazısı yazılmaz.


Konu Bulamamak

Konu bulamamak üzerinde sıklıkla söylemler duruyorum. Aslında bununla ilgili tek bir yazı yazmam gerek. Çeşitli yazılarımın içinde bu konuya yer verdim ve vermeye devam edeceğim. Eğer verdiğim örneklerden de bir yazı konusu çıkaramayan kişinin bilgi ve düşünce arşivi zayıftır. Bu böyle olunca istediğiniz kadar güzel ve süper bir site kurun içine koyacak bir materyaliniz yoksa, yazacak bir şey bulamamak normaldir. Hiç bir şey bulamıyorsanız şimdi pek bir popüler olan 10 adımda şu, 5 adımda bu gibi başlıklı, fazla görsele dayalı içerikler oluşturup yazabilirsiniz.


Çektiğiniz Fotoğraflardan Bir Blog Hazırlayın

Gençlik yıllarımda yani lise dönemlerinde fotoğrafçıda çalışmıştım. O zamandan beri fotoğraf işlerine ilgim vardır. O dönemlerde otomatik fotoğraf makineleri çok az kişide vardı. Otomatik dediysem dijital fotoğraf makinelerinden bahsetmiyorum. İçine 24 veya 36 pozluk filmler konulup kullanılan makinelerden ve Tab edilmeyi (Baskı için filmi yıkamak) bekleyen filmlerden ne çektiğimizi ben bilirim. Şimdi ise hepimizin elinde son teknoloji telefonlar, tabletler bu işi kolayca yapmakta. Bende telefonumla gezerken bana önemli ve güzel gelen bir kareyi hayatta kaçırmam, mutlaka fotoğrafını çekerim.

Sizde mutlaka çoğu anınızı fotoğraflayıp paylaşıyorsunuzdur. Bunları sosyal alemde paylaşarak emek harcayana kadar çektiğiniz fotoğraflardan bir blog hazırlayıp üzerlerine birer sayfa yazı yazabilirsiniz. Sonuçta ne iş yaparsanız yapın başkaları için değil kendiniz için yazın.
( Yazarlife / 2016)

Etiketler: blog, html, neden blog,


EmoticonEmoticon

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.