27 Temmuz 2020 Pazartesi

Corona Virüse Kafa Atan Türkler - Corona Günlükleri 1

Yazar: Murat Marti

2020 Sen geldin geleli gülmedi yüzümüz, sanki çoğu belayı toplayıp getirdin kapımıza ve sanki yeni yıl diye yutturulmaya çalışıldı bize. Dünyayı aciz bırakan bir hastalık Corona! Geldi çattı. Peki neydi bu hastalığı tetikleyen? Corona çıktı çıkalı kaçımız biliyor acaba bu virüsün ne olduğunu ve tehlikesini. Belki diceksiniz herkes öğrendi, ne bela bir hastalık olduğunu, sen ne diyorsun. Bence hiç birşey öğrenmedik. Bu kanıya kapılmamda ki sebep dışarıda gezen çoğu insanın cahil cesaretiyle hareket edip hala maske takmamaları. Bunca hastalığa yakalanan insan, bunca ölümler insanlığa bir şey öğretmediyse, bunca Sağlık çalışanının emekleri heba  ediliyorsa; dönüp toplumun bir ruh sağlığına ve eğitim düzeyine bakılmalı ve tekrar sil baştan ele alınıp işlenmeli bu konular.

Corona Virüs neydi peki?


Koronavirüs hastalığı (COVID-19), yeni keşfedilen bir koronavirüsün neden olduğu bulaşıcı bir hastalıktır.

Nasıl Yayılır?


COVID-19'a neden olan virüs, genellikle enfekte kişi öksürdüğü, hapşırdığı veya nefes verdiği zaman oluşan damlacıklar yoluyla bulaşır. Bu damlacıklar çok ağır olduğundan havada asılı kalamaz ve hemen yere ya da yüzeylere düşer.
COVID-19 ile enfekte birinin yakınındayken virüsü solursanız veya virüsün bulaştığı bir yüzeye dokunduktan sonra gözlerinize, burnunuza veya ağzınıza dokunursanız enfekte olabilirsiniz.

İşte bu kadar basit ve kolay bulaşma şekli. Bu yüzyılın hastalığı bu kadar kolayken bulaşması benim yurdum insanı çok çabuk atlattı sanki bu mereti de maskesiz gezmekte ve o kadar caydırıcı cezalar konmasına karşın hala inatla takmamak da bu bir liralık bez parçasını. Herkesin başına Polis, Jandarma, Zabıta vs. kolluk kuvveti mi koysunlar? Bu da çare olmaz bu cahil insanların yaptıklarına. Onlar ne yapsın? Bu insanlarında canları, eşleri, çocukları, anne ve babaları, kardeşleri var. Seni hayata bağlamak için canla başla gece gündüz çalışıyorlar ama sen ne yapıyorsun? O bir liralık maskeyi ağzına, burnuna değilde koluna takıyorsun.

Devlet kendi halkını korumak ve gözetmek için vardır. Devletimiz iş başında durmadan halkı için çalışırken sen neden her gün televizyon kanallarında ve yazılı basında sayfalarca ilan ve yazı yayınlarken; bu hastlağın ne kadar yıkıma sebep verdiği anlatılırken, kendi payına düşen görevini yapmaktan kaçarsın? Aile en küçük toplumsal birimse, ilk önce eğitim evde  anne , babadan başlayacak ve okul eğitimiyle birleşerek tüm topluma yayılacak. Bu sayede düşünen ve kendini yetiştiren bireyler ortaya çıkacaktır. Bir yerde kopukluk olduğu aşikar sevgili dostlarım... 27.07.2020



EmoticonEmoticon

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.