9 Ağustos 2020 Pazar

Denizde kalma #Evde Kal Corona Günlükleri - 2

Yazar: Murat Marti

Her gün corona virüsten dünyada bir çok insan ölüyor veya hastalık kapıyor. Kapıyor ve başkalarına da bulaştırıyor. Dünyayı kasıp kavuran bu virüsün hala bir çaresi yok. Ne kadar acı ve tuhaf değil mi? Neden tuhaf geliyor insana çünkü sene 2020 ve teknoloji bu kadar ileri olduğu için. Demek ki neymiş o kadar da dünya buna hazır değilmiş. Oysa çoğu ülkeler yaptıklarıyla övünmez mi? Sorsan hepsi birbirinden önde. Ama küçücük bir virüs koca ülkeleri dize getirdi, insanlar öldü, ekonomi durdu, herkesin düzeni alt üst oldu, eğitim yapılamaz, sokağa bile çıkılamaz oldu.

Oysa bunlardan ders almamız gerekirdi; dünya olarak ve ülke olarak ama nerdeee! Koca koca devlet başkanları çıkıp bunu griple bir tutup, hafife aldılar. Ciddiyetsiz tavırlar corona virüsü daha da şaha kaldırdı patlama yaşandı, vaka sayıları arttıkça arttı, cenazeler hiç bir yere sığmaz oldu.

İnsanoğlu ne garip bir varlık. Cesaret gösterip, en büyük ahmaklığı yapanda o, yaşamakta olduğu dünyayı batırmaya çalışanda! Oysa doğada bin bir türlü canlı arasında beynini kullanan tek varlık olması onu hem en akıllı yapıyor, hemde çoğu yerde zaafiyet gösterip kendini en aptal duruma da düşürüyor.

Konunun özü, bu corona virüs ortaya çıktığı günden bu güne kadar, tüm uyarılara rağmen gerekli tedbirleri almamakta ısrar eden insan, kendi ayağına sıkmaktan da geri kalmıyor anlaşılan. Hani bir laf var on kuruşluk bir maskeyi takmamak için bin bir türlü takla atan insanlar! Acaba neyin kafasını yaşıyor? Hep aynı mantık bana bir şey olmaz! Kafası yok mu, insanı sona götüren bu mantık ve davranış işte.

Bugün sahil kenarından geçtim, kumsallar dolu, deniz dolu, herkes fazla normalleşmiş. Pandemi bitti de benim mi haberim yok diye düşündüm. Ama akşam olup haberleri açtığımda hiç de öyle demiyor. Daha çok vakalar artmaya devam ettiğini söylüyor. A benim akılsızızım, iki mangal yapıcan diye, biraz denize girip serinlicen veya biraz güneşte yanayım dicen diye değer mi hasta olup ölmeye? Var sen vazgeç bu sevdadan denizde kalma #Evde Kal bence! Saygılarımla... Murat Marti / 09.08. 2020


EmoticonEmoticon

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.