20 Ağustos 2020 Perşembe

Maskeleri yere atmayın - Corona Günlükleri - 3

Yazar: Murat Marti

Maalesef el yıkama alışkanlığını bile daha kavramamış kişilerden çok şey istiyoruz. Pandemi döneminde, devletimiz tüm imkanlarıyla seferber olurken, halkımız inatla tersini yapmaya çalışıyor. Bunu anlamak bu kadar güç mü? Pandeminin ilk günlerinde ki yasaklara uymakta neden bu kadar zorlandık acaba? anlamak mümkün değil. Sokağa çıkma kısıtlamasında, işi olmadığı halde dışarda gezip, hem kendi sağlığını hemde milletin sağlığını hiçe sayanları gördük. Polisin ve diğer kolluk kuvvetlerinin neden çıktın? sorusuna bilmiyordum diyenlerden, canım sıkıldı çıktım diyenlere kadar farklı cevaplarla pişkin cevap veren yurdum insanı, hala o haymazlıkla alışkanlıklarına devam ediyor.

"Maske ve eldivenleri yere atmayın" anonslarına rağmen hala bunları yapanların akıl sağlığı ne derecede acaba? Anlamakta mı zorluk çekiyorlar? yoksa hani bizim toplumumuzun külhanvari tavrı var ya ondan mı böyle davranıyorlar? Bilinmez.

Bidiğim tek şey var o da toplum olarak çok cahil olduğumuz. Kimse kusura bakmasın, okumakla diploma sahibi olmakla artık bir şey olmuyor. Her kesimin cahili ayrı. Cezalarla bu alışkanlıklar yerine getirilir mi acaba? Binalardan çöp atıp koyternırı tutturamayan teyzeleri, yere tüküren amcaları, bunlara özenip işi daha çok abartan gençleri ne yapacağız? Hangi birine ceza yazalım, hangi birine el yıkamayı, kullandığı mikroplu maskeyi yere atmamayı öğretelim? Bizim insanımız çok yorucu bir karakteri sahip. Her şeyi yeni baştan anlatmak zor. İlkokul seviyesine geri dönüp "Bak oğlum, bak kardeşim bu maske yere atılmaz" deyip ne yapacağını gösteren medyada ki yayınlara bile kulak asmayan bir toplumu yeniden dizayn etmek zor!

Bu durumu duyuru olarak yayınlamak ne kötü. İşin garibi bize ne seviyede olduğumuzu çok güzel özetliyor. Sözün özü " Çöpünüzü yere atmayın" Selamlarımla... 20.08.2020


EmoticonEmoticon

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.