18 Kasım 2022 Cuma

Aidiyet Nedir? Aidiyet Duygusu Ve Bağı Ne Anlama Gelmektedir?

Yazar: Murat Marti

 Aidiyet Nedir? Aidiyet Duygusu Ve Bağı Ne Anlama Gelmektedir? Yazımın bugünkü konusu bu (Aidiyet Duygusu). Aidiyet, Arapçadan Türkçeye geçmiş bir kelimedir. Anlam olarak, günlük yaşamda üç farklı şekilde kullanılmaktadır. 

Aidiyet Kelimesinin Anlamı Nedir?

1. Ait olma durumu
2. İlişkinlik
3. Bir yere veya bir kimseye bağlı olmak

Aidiyet Duygusu Ve Bağı Ne Anlama Gelmektedir? 

Aidiyet duygusu bir yere veya bir kimseye bağlı olma duygusu o kimseden veya yerden kopamayacağını belirten duygudur.


Amin Maalouf adlı yazar, tamda "Ölümcül Kimlikler" kitabında bu konuda yazıyor. Gelin baştan yazarımız Amin Maalouf kimdir? Ona bir bakalım.

Amin Maalouf kimdir?

Amin Maalouf, 25 Şubat 1949'da Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta doğdu. Annesi Türk[4] kökenli Mısırlı, babası ise Lübnan'ın Baskinta köyü yakınlarındaki bir Melkite Katolik cemaatindendi. Maalouf, ekonomi ve toplumbilim okuduktan sonra gazeteciliğe başladı. Lübnan'da iç savaşın çıktığı 1975'e kadar Lübnan'da gazetecilik yaptı. Bu tarihte Paris'e göç etti. Yazar, hâlen Paris'te yaşamaktadır. Çeşitli yayın organlarında yöneticilik ve köşe yazarlığı yapmış olan Maalouf, bugün vaktinin çoğunu kitaplarını yazmaya ayırmaktadır... ( Alıntı: wikipedia )

"Ölümcül Kimlikler" Kitabı yazarın 1998 tarihli eseri

Yazar; bu eserinde, kişinin kimliğini dini, etnik, kültürel hangi nedenlerle seçtiğini, bunu seçerken içinde bulunduğu toplumun kendisine bakışının etkisini ve kimlik çatışmalarını anlamlandırmaya çalışıyor...

Etiketler: Ölümcül Kimlikler, Amin Maalouf, Aidiyet


EmoticonEmoticon

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.