16 Eylül 2017 Cumartesi

Metrobüste şaşırtan görüntü

Yazar: Murat Marti
Geçen gün Metrobüste şaşırtan görüntüler oluştu. Bir grup amatör tiyatrocu, çeşitli boyalar sürünerek, ellerinde dünya klasiklerinden oluşan kitaplarıyla Metrobüse bindi.


Kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek için amatör sanatçılardan oluşan bir grup tiyatrocu, özel boyalar sürerek, hareketsiz bir şekilde, kitap okur pozisyonda Metrobüsde bir gösteri yaptı. Bugüne kadar Kurtuluş Savaşı’ndan, depreme, Seyit Onbaşı'dan Yunus Emre'ye, kadına şiddette kadar birçok konu ve özel günlerde sokakta hareketsiz durarak toplumsal farkındalık yaratmaya çalışan amatör tiyatro grubu kitap okumanın yagınlaştırılması için çaba harcamaya başladı.


Günümüzde artık, cep telefonlarına ne kadar bağımlı olduğumuz hiç de yabana atılacak bir sorun değil. Bir arkadaş grubunda bile, bir süre sonra sohbeti bırakıp herkes telefonlarına odaklanıp, ortamdan kopuyor. Hal böyle olunca kitap okumak da biraz hayal oluyor. İşte bu soruna ışık tutmak için Çığlık Sanat Atölyesine bağlı sanatçılar bir mizansen hazırlayıp, ellerinde kitaplarıyla ve özel kıyafetleriyle Metrobüse bindi.Yolcuların meraklı bakışları arasında kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek için rollerine bürünerek ellerinde kitaplarıyla rol aldılar...


EmoticonEmoticon

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.